Σελίδες

Monday, October 28, 2013

Σάλτσα πέστο βασιλικού


ΓΙΑ 250 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

45 γρ. βασιλικός, τα φύλλα (πλυμμένα και στεγνά! - σημαντικό)
175 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
6 γρ. σκόρδο (2 σκελίδες σκόρδο περίπου)
45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε μικρή ποσότητα απο το λάδι που λέει η συνταγή το κουκουνάρι και τις (2) σκελίδες σκόρδο (πατημένες-σπασμένες (1) φορά). Βάζουμε στην άκρη και μόλις κρυώσει βάζουμε στο μπλέντερ.
Απο τα φύλλα του Βασιλικού δίνουμε σημασία στο να τα ξεπλύνουμε με νερό και μετά να τα στεγνώσουμε είτε σε χαρτί κουζίνας ή σε περιστρεφώμενο bowl σαλάτας που στραγγίζει το νερό.

Εν τέλη τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέ­ντερ ή το πολυμηχάνημα και αλέθουμε, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Διατηρούμε τη σάλτσα στο ψυγείο, στη συντήρηση.


* Πολύ καλή σάλτσα για μακαρόνια! Καλύτερα βέβαια να είναι π.χ. Βίδες ή Φαρφάλε και όχι τα κανονικά.

No comments:

Post a Comment